Locatie: Groep 1/2a - Groepen

Welkom in groep 1/2 A

groep_1.jpg

Hallo, wij zijn groep 1/2 A
In groep 1/2 A zitten nu 26 kinderen, hier komen nog 5 kinderen bij. Een gezellige boel dus! Wij zitten bij juf Leonieke in het middelste lokaal van de gang. Juf Serena loopt dit jaar haar LIO-stage bij ons in de klas. Zij is tot de kerstvakantie aanwezig op maandag en dinsdag. Vervolgens op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot en met de voorjaarsvakantie. Daarna is zij er 10 volle weken om haar stage en opleiding af te ronden.
We doen van alles in groep 1/2. We oefenen met letters, we hebben een mooie letterparaplu. Elke maandag leren we een nieuwe letter met een gebaar, bij die letter mogen we thuis spullen zoeken en meenemen naar school om in de letterparaplu te hangen.
We oefenen ook met cijfers en vormen. We spelen lekker in de bouwhoek, huishoek of de luisterhoek. We kunnen verschillende spelletjes en puzzels uit de kast halen om lekker te doen. Ook gaan we aan de slag met werkjes van de weektaak. Dat is soms best lastig, maar als we oefenen dan lukt het wel! In de klas hebben we een mooi blauw bord waar de juf plaatjes van het startpunt en werkjes van ons op hangt, daarop kunt u zien wat we allemaal in de klas doen!
Van elk thema wat we doen, zet de juf een stukje op deze pagina. Soms staan er foto's in het fotoboek van een activiteit.

Informatie avond:
7 september was er een informatie avond. Klik hier voor de powerpoint.

Thema de lucht in
Het laatste thema van het jaar is het thema de lucht in. Samen met de kinderen gaan we bekijken wat er allemaal de lucht in gaat. In de klas hebben we als themahoek een vliegveld. Ja, want als je met het vliegtuig gaat zijn er een heleboel dingen die daarbij komen kijken. Je moet door de bagagecontrole, je hebt een paspoort en een vliegticket nodig. Als je dan in het vliegtuig zit, moet je wachten totdat de mensen in de verkeerstoren goedkeuren dat het vliegtuig op mag stijgen.
Om dit allemaal te bekijken zijn we met de kinderen naar het vliegveld Rotterdam gegaan. Hier hebben de kinderen een speurtocht gedaan. Wat was het leuk! Foto's staan in het fotoboek.
20180618_103510.jpg

In de grotebouw hoek kunnen we ons verkleden tot astronaut een raket maken om naar de maan te gaan. In de klas konden we lekker spelen met de start en landingsbaan en playmobile vliegtuigen.

In de klas hebben bij dit thema ook weer een heleboel letters geleerd, zoals de n,a,au en ee. We zijn aan de slag geweest met het boek 'Andre het astronautje'. Hebben verschillende vliegtuigen geknutseld en schrijfpatronen gemaakt met vliegtuigen. Alle dingen die we hebben gedaan kunt u bekijken op het IPC bord.

Thema: Huis en thuis
Het thema 'huis en thuis' zijn we gestart met het maken van een huis voor muis, naar aanleiding van het boek. De kinderen hebben verschillende huizen van verschillende materialen gemaakt, waar zowel muis als zijn appel in pasten.

Binnen dit thema hebben de kinderen ook weer nieuwe letters geleerd: de letter u van hut, de letter uu van muur en de letter ui van huis. Verder hebben we Engelse woorden over me and my home geleerd, zijn we aan de slag gegaan met het bouwen en het nabouwen van bouwplaten/bouwsels en hebben we onze droomhuizen van verschillende materialen gemaakt. Om het thuis-gevoel van het thema aan te bieden hebben de kinderen ook nog hun eigen slaapkamers nagemaakt. We hebben zelfs een speurtocht door de wijk gemaakt, waarbij wij onder andere gezocht hebben naar bepaalde huisnummers.

Als afsluiting hebben wij kaarten voor onze maatjes gemaakt, waarop geschreven en getekend is. Deze kaarten hebben wij met z'n allen bij de brievenbus gepost. Op deze manier is het thema 'huis en thuis' afgesloten!

20171116 101246 020171116 10111320171116 101047

Thema: Dit ben ik
Het eerste thema van het schooljaar zijn we gestart met 'dit ben ik'. Als startpunt zijn we begonnen met een 'ik-koffer'. De kinderen mochten een koffertje meenemen met spulletjes over zichzelf. In een binnen en buitenkring hebben de kinderen over deze spullen en dus zichzelf verteld. Leuk om elkaar zo een beetje beter te leren kennen!
ik_koffer.png

Dit thema gaan we aan de slag met de letters: i van ik, d van daan, ie van ieniemienie en de l van lies. Aan de lettermuur hangen alle letters, zodat de kinderen alle letters al kunnen zien.
Bij het onderdeel taal gaan we aan de slag met woordjes schrijven bij ons lichaam, letters van onze eigen naam in andere woorden zoeken, rijmen en 3 of 4 woorden onthouden en nazeggen.

Bij rekenen hebben we al verschillende activiteiten met lichaamsdelen gedaan en heeft groep 2 een plattegrond van de klas gemaakt. Groep 1 is aan de slag gegaan met nabouwen. Verder gaan we aan de slag met de dagen van de week en wat we op die dagen doen.

Naast de reken en taal activiteiten gaan we aan de slag met motorische en creatieve activiteiten, zoals jezelf knutselen, een spiegel maken en jezelf tekenen.

Na het maken van werkjes hebben we alle tijd om lekker te spelen in de huishoek, de stempelhoek, de bouwhoek of met de lego/knexx of lekker aan tafel een spelletje uit de kast. Of lekker kleien, zie hier een mooie leguaan.
leguaan.jpg

Op het blauwe bord in de klas kunt u alle werkjes en activiteiten die we doen in de klas zien.